Hoe kwaliteitsingrediënten voor voedsel te kopen

Als u toevallig in de buurt van een markt woont waar verse producten worden verkocht, hebt u geluk, want deze markten bieden meer variatie en kwaliteit dan de supermarkt. Een bezoek aan deze markten geeft u ook een idee van wat er in het seizoen is. U kunt ook een praatje maken met de verkopers, vriendelijk worden en meer kennis opdoen over de verschillende soorten die beschikbaar zijn. Praat met uw plaatselijke slager over het vlees dat hij verkoopt; de meeste van deze mensen zijn blij om vragen te beantwoorden en te delen wat ze weten. Hetzelfde geldt voor uw visboer.

 

Fruit kopen

Als u graag inkopen doet voor uw keuken, dan zult u merken dat het een plezier is om uw wekelijkse voorraden in te slaan. Hier zijn enkele basistips die u zullen helpen beter te winkelen:

Je hoeft niet altijd voor biologisch te gaan, maar zoek wel naar groenten en fruit die het minst blootgesteld zijn aan pesticiden. Dat gezegd hebbende, biologische producten smaken meestal beter. Maar als je daar geen toegang toe hebt, dan is je plaatselijke markt waar je verse spullen haalt goed genoeg. Koop in de winter in het algemeen geen perziken, kersen en Fava bonen.

Uw tomaten moeten rijp zijn, maar niet te zacht. Perziken en peren mogen niet erg zacht zijn. U kunt ze best een beetje zacht kopen en thuis laten rijpen. U kunt sommige vruchten proeven voordat u ze koopt, bijvoorbeeld druiven, kersen, aardbeien, appels en pruimen.

 

Groenten kopen

Kijk voor verse groene kleuren in groenten. Bruin en geel hebben niet de voorkeur. Kijk voor uien en knoflook naar een glanzende en dichte buitenste schil. Aardappelen moeten zoveel mogelijk ongeschonden zijn en hard aanvoelen. De bladeren die u koopt, mogen niet verwelkt zijn.

 

Vis kopen

Als u vis gaat kopen, vergeet dan niet dat die vers moet zijn. Let op een goede textuur, geur en uiterlijk. Het mag niet stinken of slijmerig zijn. De textuur moet stevig en glanzend zijn. Praat met uw plaatselijke visboer en vraag hem advies over hoe u verschillende soorten vis kunt kopen.

Het punt is – neem de tijd om goede ingrediënten te kopen voor uw kookkunsten, want dat zal uw ervaring verbeteren en het plezierig maken.

Related Posts